A vinyl padló kiválóan ötvözi a meleg- és hidegburkolatok előnyeit. Rendkívül sok olyan tulajdonsága van, mely amellett, hogy népszerűvé teszi a vásárlóközönség számára, széleskörű felhasználhatóságot tesz lehetővé.

Vízállóságának köszönhetően konyhába ugyanolyan előszeretettel teszik le, mint gyakori takarítást igénylő intézményekbe, amilyen egy irodaház vagy kórház. Könnyen takarítható, nem igényel kímélő felmosószereket sem. Mivel hátoldalán eleve található egy habréteg, ennek köszönhetően jobban elnyeli a hangokat, így oda is jó szívvel ajánljuk, ahol sok a kisgyermek és van alattunk szomszéd, mert így az élettel járó zajok kevésbé szűrődnek át.

Öregek otthonába, rehabilitációs intézetekbe a rajta való ízületkímélő járás miatt hasznos a vinyl padló, valamint anyagának köszönhetően melegebb érzetet biztosít, mint a kőburkolat vagy faparketta, így mezítláb sem kell azon aggódni, hogy felfázna rajta valaki könnyedén. A vinyl padlónak a szép megjelenését az élethű textúra- és színvilág biztosítja. Mivel felhasználása rendkívül sokrétű, ezért a tervezők megálmodtak fa- és kőhatású, mozaikos és márványhatású darabokat is belőle. Mivel a lakás minden helyiségében jól mutat, ezért egy felújítás esetén könnyedén harmonizálhatóak a terek egymással.

A vinyl padló lehelyezése is igen könnyű. Létezik belőle ragasztás nélküli, klikkes változat, de ha ragaszkodunk a megszokáshoz, választhatjuk az eredeti, ragasztható változatot is belőle. Méretre vágása egyszerű puha anyagának köszönhetően, így nem igényel speciális szaktudást vagy eszközöket, mint egy kőburkolat. Ennek köszönhetően könnyedén és gyorsan elkészülhetünk lakásunk burkolásával, úgy, hogy közben gyönyörű eredményt is kapunk.