A raktári munka megerőltető és időigényes feladat lehet. A komissiózás azonban a rendelés-teljesítési folyamat egyik legfontosabb eleme. Valójában a raktári működési költségek több mint fele a komissiózáshoz köthető.

Ennél is fontosabb, hogy a rendelések gyors és pontos teljesítése szorosan összefügg az ügyfelek elégedettségével. Ennek eredményeként a műveletekhez választott módszer kulcsfontosságú vállalata számára.

A komissiózás a termékek lekérésének folyamata a raktári készletből a vásárlói rendelések teljesítése érdekében. Ez egy munkaigényes tevékenység, amely gyorsaságot és pontosságot is igényel. A megrendelés összeállításához szükséges idő nagymértékben befolyásolja a szállítási időt.

A raktárosok idejük nagy részét a raktárban való utazással töltik a megfelelő árucikkek felkutatásával és kihúzásával. Szerencsére egyes módszerek segíthetnek lecsökkenteni ezt az utazási időt, így cége naponta több rendelést is tud teljesíteni.

Valószínűleg azon töpreng, melyik módszer a legmegfelelőbb az Ön számára. Sajnos nincs egyetlen legjobb komissiózási módszer sem, ez cégenként eltérő lehet.

A választott módszer attól függ, hogy mekkora raktárral, mennyi raktárkészlettel és hány raktárossal rendelkezik, hány rendelést kap naponta, és hány cikk van az egyes rendelésekben. A pontosságának és hatékonyságának javítása érdekében számos módszer kombinálható automatizálási technológiákkal, például együttműködő mobil robotokkal.