A műfű egy olyan találmány, melyet már egyre több területen kilehet használni. Ebben a cikkben ezeket szeretnénk egy kicsit közelebbről megvizsgálni.

A kertberendezés világa nagyon sokat változott az utóbbi években és ennek egyre gyakoribb eleme a műfű alkalmazása. Sokan szeretnék már megspórolni a kerti pázsit gondozására szánt időt, energiát és pénzt is. Nincs már több fűnyírás, locsolás, csupán élvezni kell a friss hatású élénk zöld műpázsit adta lehetőségeket.

A következő területet a sportterepek jelentik, hiszen a pályák tulajdonosai rájöttek, hogy mekkora mennyiséget tudnak lefaragni a pályák gondozási idejéből. A tulajdonosok szempontjából az anyagi okok miatt, a karbantartók részéről pedig a befektetett munkamennyiség miatt kiváló megoldás. Illetve a sportolóknak is nagy élmény egy gyönyörű, élénk műfüves focipályán, teniszpályán vagy esetleg golfpályán játszani.

Ha a játszótereket vizsgáljuk, sokszor a szülők féltik a gyerekeket a sok kosz vagy a nagy sár miatt. Mivel pedig szeretnék, hogy a gyerekek biztonságosan játszanak olyan gyepen, melyen még jól is érzik magukat, ezért érdemes a műfüvet alkalmazni ebben az esetben is.

Ezen kívül a közterületeken is egyre gyakoribb jelenség, hiszen a magas minőség miatt olyan hatást kelt, mintha egy gyönyörű zöld réten járna az ember. Továbbá a teraszoknál is nagyon rendezett hatást tud kelteni, ezért sokan választják ezt az opciót.

Végül pedig a vendéglátóknak is erőteljesen ajánlott a műfű használata, hiszen érdekükben áll, hogy a vendégeik nagyon jól érezzék magukat egy természetes hatású, látványos környezetben.